MADONNA U 2008.

Madonna Blog kao i svake godine pravi pregled dešavanja vezanih za Madonnu u protekloj godini. Madonna u 2008. je ostvarila mnoge uspjehe što se tiče njene karijere. Postala je vlasnica najunosnije turneje solo izvođača, album 'Hard Candy' je postigao veliki uspjeh sa hit singlom '4 Minutes', dobila je svoj sedmi Grammy ali ipak njen privatni život nije tako blistao.

*MADONNA 2005.

*MADONNA 2006.
*MADONNA 2007.

Photobucket

30.01. - Madonna je prema Forbesu najbogatija umjetnica u 2007. godini! Čak je zaradila 72 milijuna američkih dolara iako te godine nije bila aktivna u svom poslu.

06.02. - U dvorani Ujedinjenih Naroda održala se humanitarna večera 'A Night To Benefit Raising Malawi And Unicef' u cilju sakupljanja sredstava za siromašnu i bolesnu djecu u afričkoj zemlji Malawi. U suradnji Madonne i modne kuće Gucci, sakupljeno je 3,7 milijuna dolara!

10.02. - DVD izdanje 'The Confessions Tour' je osvojio Grammy za 'Best long form music video', to je sedmi Madonnin Grammy.

13.02. - Svjetska premijera Madonninog režiserskog debija 'Filth And Wisdom' na berlinskom film festivalu 'Berlinale'. "Veoma sam nervozna večeras, drago mi je što sam dio ovog festivala. Želim nastaviti raditi kao režiser!" - izjavila je Madonna.

13.03. - Prva naslovnica i prvi intervju za časopis 'Dazes & Confused' za promociju albuma 'Hard Candy'. Urednici časopisa 'Dazed And Confused' su opisali Madonnin izgled na fotografijama kao - beskompromisan, opasan i sexy kao nikad prije!

10.03. - Dan kada je Madonna postala članica 'Rock And Roll Hall Of Fame', Kuće Slavnih u kojoj ulaze umjetnici koji su zabilježili veliki uspjeh tijekom zadnjih 25 godina. Prije 25 godina, mlada djevojka iz Bay Citya je izjavila u jednoj glazbenoj emisiji da želi zavladati svijetom, i ta joj se želja ostvarila! Madonna vlada svjetskim rekordima, vlasnica mnogobrojnih hitova, nosi titulu najprodavanije pjevačice svih vremena, kreatorica pop kulture i umjetničkog izražavanja. Madonnin predstavnik u 'Rock And Roll Hall Of Fame' je bio Justin Timberlake, a Iggy Pop & The Stooges su nastupili za Madonnu s njenim pjesmama 'Burning Up' i 'Ray Of Light'.

15.03. - Warner Bros je objavio službene informacije o albumu 'Hard Candy'!

17.03. - Održana svjetska radijska premijera prvog singla '4 Minutes' u duetu s Justinom i Timbalandom!

27.03. - Reklama s likom Madonne i Shakire za proizvode Sunslik je puštena na TV stanicama širom SAD-a.

07.04. - Premijera spota prvog singla '4 Minutes'! Spot je režirao francuskio režiserski duo Jonas & Francois.

21.04. - Izlazak singla '4 Minutes' koji je osvojio prva mjesta svjetskih top lista! Postao je najuspješniji Madonnin singl u Velikoj Britaniji nakon 18 godina, poslije singla 'Vogue'. Također je zabilježio veliki uspjeh u SAD-u, gdje je zauzeo 3. mjesto te tako dospio u top 5, a takav zadnji uspjeh je zabilježen sa singlom 'Don't Tell Me' prije osam godina.

23.4. - Svjetska premijera dokumentarca 'I Am Because We Are' na njujorškom filmskom festivalu Tribeca Film Festival. Madonna kao producentica filma se pojavila u društvu režisera Nathan Rissmana.

28.4. - Izlazak Madonninog 11. studijskog albuma 'Hard Candy' za svjetsko tržište! 'Hard Candy' je u svijetu do sada prodan u preko 3 milijuna primjeraka, te je osvojio prva mjesta u 37 zemalja širom svijeta!

30.4. - Madonna je te večeri održala nastupala u njujorškoj dvorani Roseland Ballroom u sklopu promocije albuma 'Hard Candy', gdje je napravila odlučnu atmosferu otpjevajući nove i stare hitove!

01.05. - Madonna krasi svibanjsko izdanje časopisa 'Vanity Fair'. Fotografije za taj časopis su snimane u Londonu, u studiju Smashbox Studios, a riječ je o fotografu Steven Meiselu koji godinama surađuje s Madonnom. Ideju za naslovnicu je osmislio Graydon Carter, jedan od urednika 'Vanity Fair', koji je bio inspiriran modnim časopisima 50ih.

01.05. - I ove godine Madonna se našla na naslovnici svibanjskog izdanja 'ELLE'.

05.05. - Održan nastup zbog promocije albuma 'Hard Candy' u pariškoj dvorani L'Olympia pred 1,500 svojih obožavatelja koji su je dočekali s gromoglasnim pljeskom! Madonna je ovim koncertom promovirala nove pjesme s albuma 'Hard Candy', a nastupom je oduševila sve prisutne Parižane. Trećinu karata osvojili su slušatelji francuskog radija NRJ, koji su organizatori ovog koncerta, a ostali su VIP gosti i vjerni fanovi iz Francuske ali i ostatka svijeta.

08.05. - Objavljene prve službene i potvrđene informacije o turneji 'Sticky & Sweet'!

10.05. - Madonna je sa svojim koncertom od 40 min zatvorila prvi dan britanskog festivala Big Weekend u Kentu, Maidstonu kojeg je organizirala radio stanica Radio 1. Pred 12,000 ljudi, Madonna je izvela nove pjesme 'Candy Shop', 'Miles Away', '4 minutes', 'Give It 2 Me' kao i dva klasika 'Hung Up' i 'Music'.

21.05. - Premijera filma 'I Am Because We Are' na Cannes Film Festivalu. 'I Am Because We Are' govori o životnoj situaciji malawijskih siročadi koja su oboljela od AIDS-a, a producentica Madonna, u filmu u ulozi naratorice nam prikazuje tu potresnu priču.

21.05. - Madonna i američka glumica Sharon Stone su ove godine bile domaćice i ugostile brojne svjetske zvijezde na gala večeri humanitarne zaklade AMFAR organizirane blizu Cannesa. AMFAR je zaklada kojoj je cilj prikupiti što više novčanih sredstva koja se ulažu u dvije tisuće znanstvenih programa namijenjenih borbi protiv AIDS-a u svijetu, a njihova godišnja priredba se smatra jednim od najprestižnijih svjetskih događaja.

04.06. - Premijera spota 'Give It 2 Me' na Yahoo, AOL i iTunesu. Spot za 'Give It 2 Me' je sniman 3. travnja u Londonu, a Madonna je odabrala za režiserski dio fotografa Tom Munra i Nathana Rissman.

15.07. - Izlazak singla 'Give It 2 Me' u većini europskih zemalja! Ovu dance pjesmu je producirala s Pharrellom Williamsom.

02.08. - 'Give It 2 Me' je tog tjedna zauzeo sami vrh američke top liste dance singlova Billboard Hot Dance/Club Play i tako je postao Madonnin 39. #1 dance singl! 'Give It 2 Me' je također uzastopni šesti singl koji je zauzeo prvo mjesto te top liste.

16.08. - Tog dana je Madonna obilježila zlatno doba svoje vladavine - pedesetogodišnjicu svog postojanja!

22.08. - Madonnin hit singl 'Hung Up' je dobio platinastu certifikaciju zbog 1,000,000 prodanih primjeraka u SAD-u te je postao njen 6. platinasti singl.

23.08. - Početak turneje 'Sticky & Sweet' u Velikoj Britaniji, u Cardiffu na rasprodanom stadionu Millenium! Madonna svojom osmom turnejom 'Sticky & Sweet' promovira nove hitove s albuma 'Hard Candy', a fanovi će se sigurno oduševiti kada čuju nove pjesme poput 'Give It 2 Me, '4 Minutes', 'Beat Goes On' te se oduševiti nastupima najvećih klasika kao što su 'Like A Prayer', 'Vogue', 'Into The Groove' te ostalih.

30.08. - Sigurno nevažan dan za Madonnu ali jako važan za mene. Taj dan je održan prvi Madonnin koncert u Švicarskoj, ujedno i moj prvi odlazak na njezin koncert! Nikad neću zaboraviti to fenomenalno iskustvo!

01.09. - Madonna i njezin uskoro bivši suprug Guy su prisustvovali londonskoj premijeri filma 'RocknRolla' te je to bio njihovo posljednje zajedničko pojavljivanje u medijima.

25.09. - Najveća pop ikona je ipak posjetila područje Ex-Yu država, nastupila je u Budvi pred 45,000 ljudi i održala pravi nezaboravni koncertni spektakl na ovim prostorima!

27.9. - Forbes je objavio listu najbolje plaćenih zvijezda ove godine, a Madonna je zauzela svoje mjesto u top 5 sa zarađenim 40 milijuna američkih dolara.

15.10. - Madonnina glasnogovornica je potvrdila prekid zajedničkog života Madonne i Guya koji je trajao osam godina.

10.11. - World Music Awards osim nagrada koje dodjeljuje svake godine, također dodjeljuje posebna priznanja za najprodavanije izvođače iz 16 zemalja. Madonna je ove godine proglašena za najprodavanijeg američkog izvođača zahvaljujući hit albumu 'Hard Candy'!

19.11. - Madonna je zablistala na humanitarnoj prigodi Tattoo Heart Collection u New Yorku.

24.11. - Izlazak CD singla 'Miles Away' koji je ostvario loš uspjeh na top listama.

25.11. - Madonna Blog je proslavio četiri godine svog postajanja! Nadam se da ste pratili ovaj blog proteklih godinu dana i da sam vam prebližio svijet Madonne kroz ove vijesti.

04.12. - Madonna je nominirana za dodjelu nagrada Grammy u 2009. u kategorijama za najbolju pop pjesmu dueta '4 Minutes', najbolji dance snimak 'Give It 2 Me' i najbolji remix snimak '4 Minutes (Junkie XL Remix)'.

16. i 17.12. - Za vrijeme boravka u Brazilu, Madonna je iskoristila vrijeme za snimanje fotografija za popularni časopis 'W'! Fotograf Steven Klein i ovog puta će biti zaslužan za taj photoshoot, a Giovanni Bianco je dobio posao za izgled i dizajn fotografija u časopisu. Ovaj projekat je izazvao pažnju medija zbog angažiranja mladog brazilskog manekena za izmjenjivanje poljubaca s Madonnom za photoshoot.

19.12. - Kraj turneje 'Sticky & Sweet' koji je zabilježen u brazilskog gradu Sao Paolo! Turneja 'Sticky & Sweet' je postala najunosnija turneja u povijesti solo izvođača! Na 58 koncerata u Europi, SAD-u, Kanadi, Meksiku i Južnoj Americi je prisustvovalo 2,350,282 fanova te je zarađeno 280,000,000 dolara od prodaje ulaznica! Oboreni su rekordi u Londonu, Meksiku, Zurichu, New Yorku i 11 rekorda u Južnoj Americi.

29.12. - Hit singl '4 Minutes' je zauzeo 2. mjesto na svjetskoj top listi najuspješnijih singlova u 2008. godini. 'Hard Candy' se baš nije proslavio u ovoj godini, prodan je u 3,200,000 primjerka do sada te postao Madonnin najslabije prodavani album.

06.01.2009. · Ostavi komentar (5) · Isprintaj · #