Madonna Blog vam i ovog puta donosi pregled dešavanja u vezi naravno Madonne kroz 2006. godinu. Uživajte! (2005.)



24.01. - Madonna sa fotografom Gilles Bensimonom je uradila photoshoot za Elle časopis za koji je dala jako zanimljiv intervju.

24.01. - Na novoj listi najprodavanijih izvođača, Madonna se nalazi u top 5 i time potvrdila da je još uvijek najprodavaniji ženski izvođač.

09.02. - Kraljica popa je otvorila ovogodišnji Grammy sa Gorillaz izvodeći "Hung up" po prvi put u Americi. Gorillaz su na početku nastupa izveli "Feel Good".

10.02. - Nakon što je završila nastup na Grammyu, Madonna se pojavila u Elleninom šou gdje je izjavila da kreće na turneju ove godine! "Ok, ne mogu više ovo kriti... Idem ovog ljeta na turneju!" - sa oduševljenjem je izjavila Madonna.

16.02. - Madonna je osvojila na ovogodišnjem Brit Awards-u nagradu za najboljeg internacionalnog ženskog izvođača! Također i mnogobrojne druge nagrade u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj...

17.02. - Izlazak drugog singla Sorry sa albuma Confessions On A Dance Floor. Sorry je zauzeo #1 mjesta u preko 15 zemalja i postao #1 svjetski hit. Madonna sa singlom Sorry je oborila rekord i postala ženski izvođač sa najviše #1 singlova na britanskoj top listi singlova.

19.02. - Madonna se pojavila na naslovnici Bazzar magazina koje je fotografije uradio Solve Sundsbo. Većina slika su uzete za promociju Confessions turneje.

25.02. - Na ovogodišnjem TRL Awards-u Madonna je dobila posebnu nagradu, nagradu za životno djelo!

07.03. - Madonna je zadivila sve prisutne svojim izgledom u pratnji svog muža Guy Ritchiea na Oskarovom Vanity Fair after partyu.

19.03. - Album Confessions On A Dance Floor je postigao rekord u povijesti i tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao i singl Hung Up. Confessions On A Dance Floor je čak zauzeo #1 mjesta u 40 zemlje svijeta, a singl Hung Up u #1 u 41. zemlji! Tim rekordima Madonna je potukla legendarne Beatlese.

03.04. - Madonnina službena stranica Madonna.com je objavila nastupe, datume i neke pojedinosti vezane za Confessions turneju!

01.05. - Madonna je nastupala na ovogodišnjem Coachella festivalu sa svojih pet pjesama. Nekima se nije svidjelo što je Madonna nastupala jer inače taj festival nije za pop/dance izvođače.

04.05. - Rad Stevena Kleaina dobro poznajete. Za časopis W, Steven Klein je Madonni uradio odlične fotografije. Na slikama Madonna sa cigarom leži na povrijeđenom konju, sa bičem u ruci u toplesu stoji ispred konja... Fotografije tog photoshoota su upotrijebljene za promociju Confessions turneje.

21.05. - Dan kada je Madonna otvorila svoju Confessions turneju! Kraljica popa je turneju najavila sa izjavom: Pretvorit ću svijet u veliki plesni podij! Prvi koncert Confessions turneje je održan u Los Angelesu u velikoj dvorani Forum. Publika je bila više nego oduševljena Madonninin performansom. Madonna je show započela tako što je izašla iz 2 milijuna dolara vrijedne disko kugle načinjene od Swarovskih kristala! Također zbog performansa na križu tijekom izvođenja svog velikog hita Live To Tell, mnoge vjerske udruge su pozivale na bojkot Madonninog koncerta, govorili su kako se Madonna poigrava sa Isusom. Papa je također reagovao, govoreći kako bi Madonna trebala biti ekskomunicirana.

04.06. - Izlazak trećeg singla Get Together. Za spot Get Together je urađena animacija Madonninog nastupa u londonskom KOKO klubu. Get Together nažalost nije ponovio uspjeh prva dva singla.

17.06. - Izlazak dugoočekivanog DVD-a/live CD-a "I'm Going To Tell You A Secret" Madonnine Re-Invention turneje.

05.07. - Dan kada je objavljena nova kolekcija H&M-a koju reklamira kraljica popa.

30.07. - Madonna je postala vlasnica najprovokativnijeg videospota. Njezin spot za pjesmu Like a Prayer našao se na vrhu liste videospotova koji su kroz povijesti izazvali najviše kontroverzi. Istraživanje je proveo MTV u povodu 25 godina emitiranja ove svjetski popularne glazbene televizije.

01.08. - Madonnin album Erotica iz 1992., koji je popraćen seksualnom tematikom, je zauzeo 7. mjesto na top 50 gay albuma svih vremena.

02.08. - Madonna je proglašena najseksi zvijezdom iznad četrdesetih.

03.08. - U blizini Wembley arene Madonna je utisnula dlanove u bronzanu masu, te tako postala prva zvijezda čiji će tragovi ostati u prostoru novog Square of Fame! Pjevačica koja je tamo održala osam rasprodanih koncerata je izjavila da joj je velika čast i da se osjeća počašćenom Britankom.

21.09. - Sa 193.7 milijuna dolara zarade, Madonnina Confessions turneja je postala najunosnija turneja ženskog izvođača u povijesti! Madonna je Cher potukla sa svojih 60 koncerata održanih pred čak 1.2 milijuna ljudi!

21.09. - Confessions show je otvorila u Los Angelesu 21.05., a zatvorila ga je 21.09. u glavnom gradu Japana, Tokiju. U okviru turneje Madonna je nastupala u američkim gradovima, Kanadi, Valesu, Velikoj Britaniji, Danskoj, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Rusiji i Japanu. Cijene koncerata su bile vrtoglave visine ali bili su rasprodani u rekordnim minutama. Ispunila je obećanje fanovima da će napraviti najveći show ikada, što se i od kraljice očekivalo! Madonna je žarila i parila u dvoranama pet mjeseci. Na Confessions turneji je imala najbliži kontakt sa publikom. U manje od dva sata Madonna je bila jahačica, istočnjačka dama, crno odjevena rokerica i disko kraljica, a nastupi su bili puni njenih akrobatskih vratolomija.

24.09. - Nakon velike kontroverze koju su stvorili mediji i vjerska udruženja oko Madonninog nastupa na križu za pjesmu Live to tell, Madonna je javno odgovorila na sva optuživanja oko performansa. /Nema razlike između nošenja križa na tijelu i postavljanja tijela na križ kao što je rečeno u Bibliji. Moj je čin apel čovječanstvu da pomogne onima kojima je to potrebno te da sagleda svijet kao jedinstvenu cjelinu. Duboko u srcu vjerujem da bi Isus radio što i ja da je danas živ. Odgojena sam kao prava katolkinja. Ne ismijavam Crkvu. /Nije riječ o antikršćanskom, protusakralnom ili blasfemičnom činu, već sam time željela potaknuti ljude da pomažu jedni drugima i doniraju sredstva za borbu protiv side. Milijune djece umire svaki dan u Africi, žive bez zdravstvene pomoći, bez nade. /Molim vas da ne procjenjujete moj show ako ga niste gledali./

30.09. - Madonna je sa zaradom od impresivnih 50 milijuna dolara 2004. godine izbacila Britney Spears s mjesta najbolje plaćene pjevačice na svijetu. 2006. godine je to potvrdila, jer je zarada bila još veća zahvaljujući turneji Confessions kojom je obišla čitav svijet.

03.10. - Na listi najvećih ženskih modnih ikona u zadnjih 50 godina Madonna je zauzela 4. mjesto! U top 5 zajedno sa Madonnom se nalaze legendarne dive Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Princeza Diana i Grace Kelly.

06.10. - Nakon dolaska u afričku siromašnu zemlju, Madonna je odlučila da donira novac za izgradnju sirotišta za 4.000 djece.

17.10. - Dan kojeg će obitelj Ritchie sigurno pamtiti. U njihovom domu u Londonu sa Madonninom dadiljom mali David je došao u svoj novi dom. Madonna, suprug Guy i njihova djeca su ga sa velikom radošću dočekala. Prije i poslije nakon što ga je Madonna usvojila, mediji su pokopali Madonnu sa raznim natpisima. Posvajanje Davida je bila #1 vijest u svijetu.

19.10. - Madonna u službenoj izjavi je odgovorila na osude javnosti oko usvajanja. Mnogo prije našeg putovanja u Malawi, moj muž i ja smo pokrenuli proces za usvajanje. Nismo htjeli davati nikakve vijesti u javnost prije no što se to i desi jer je to apsolutno privatna stvar. Nakon informacije da se u Malawi nalazi preko milijun siročadi, bila mi je želja da tamo sagradimo dom za tu djecu, ali i izbavimo jedno dijete iz ekstremno teških životnih uslova, bijede i mnogim slučajevima smrti, kao i da proširimo svoju obitelj. Bez obzira na popularnost, morali smo proći istu proceduru prema malawskom zakonu kao i svatko tko posvaja dijete iz te države! Podaci u medijima su netočni. Naime, procedura uključuje zajednički boravak s djetetom unutar 18 mjeseci, nakon čega ćemo nadam se dobiti i stalno starateljstvo. Ova odluka i obaveza koju smo donijeli moja obitelj i ja nije bila nimalo laka. Oduševljemna sam i inspirirana putovanjem u Malawi i nadam se da će ovo potaknuti i ostale da pomognu djeci Afrike kojima je pomoć neophodna. Zahvaljujem se svima na lijepim željama, a medije molim da ostave malo prostora da osjetimo radost kakvu nam pruža mali David.

25.10. - Madonna je tog dana gostovala u emisiji Oprah Show gdje je javno optužila medije za zbrku nastalu oko njezinog posvajanja dječaka Davida iz Malawija. To je ujedno bilo i prvo njezino obraćanje javnosti. Razumijem da tračevi i pisanje laži prodaju novine pa nisam povrijeđena, ali sam razočarana jer će situacija u kojoj sam se našla obeshrabriti druge koji požele posvojiti siroče i darovati mu život, pošto uvjeti u kojima ta djeca žive ne daju više od pet godina života! Mediji bi se trebali stidjeti. Molila sam sve te ljude da dođu u Afriku i vide što sam ja vidjela u tim selima. Da vide kako umiru majke djece. Da vide svu tu djecu koja boluju od AIDS-a. Da vide ljude sa raznim ožiljcima po njihovim tijelima od bolesti. Da vide otvorene kanalizacije posvuda. Da vide što sam ja vidjela. Koliko sam ja shvatila, zakoni o usvajanju se moraju prilagoditi zemlji u kojoj je stanje takvo kakvo je. Mislim da bi bilo tko, tko posjeti tu zemlju poveo dijete odatle i pružio mu bolji život. Osim u Oprah Show, Madonna je gostovala i u drugim popularnim emisijama Dateline, Good Morning America, Regis And Kelly i Newsnight.

09.11. - Madonninom ocu je dijagnosticiran rak prostate. Rak je otkriven ranije, tako da je sve dobro prošlo.

10.11. - Madonna je trijumfirala na ovogodišnjem Billboard Touring Awardsu! Osvojila je dvije nagrade u kategorijama Top Boxscore i Top Manager.

15.11. - Madonnin album Like A Prayer se nalazi na top listi 100 najboljih albuma prethodnih desetljeća, i to među najboljim albumima 80ih! Također Madonna je jedini ženski izvođač koji se nalazi na listi najboljih albuma 80ih!

16.11. - Izlazak četvrtog singla Jump. Singl Jump je već nekoliko tjedana najprodavaniji singl u Americi, postao Madonnin 36. #1 singl na američkoj top listi dance singlova, te ušao u top 10 na svjetskim top listama.

16.11. - Na ovogodišnjem World Music Awards-u Madonna je osvojila nagradu za najboljeg/najprodavanijeg pop izvođača!

16.11. - Službena UK Charts Company je objavila listu 110 najprodavanijih albuma svih vremena u Velikoj Britaniji. Madonna ima svoja četiri albuma na listi: The Immaculate Collection (1990.), True Blue, Ray Of Light i Like A Virgin. Madonna je jedini ženski izvođač koji se nalazi u top 10.

22.11. - Američki TV program NBC je emitirao tog dana koncert Madonne Confessions turneje koji je sniman u Londonu. NBC nije emitirao sve izvedbe, a neke performanse je cenzurirao. Ostale svjetske TV kuće počinju emitirati koncert u necenzuriranoj verziji.

25.11. - Druga godišnjica postojanja Madonna Blog.

27.11 - Prema medijima Madonna će nastupati na dobrotvornom koncertu u sjećanju na princezu Dianu. Koncert bi se trebao održati na londonskom stadionu Wembley 01.08. kada bi princeza imala 46 godina. Koncert organiziraju njeni sinovi, prinčevi William i Harry.

07.12. - Službeno su objavljene nominacije za Grammy 2007! Madonna je nominirana u tri kategorije - Best Dance Recording, Best Electronic/Dance Album i Best Long Form Music Video. Madonna je vlasnica 7 Grammya, a nominirana je čak 19 puta do sada. Ceremonija četrdeset i devetog Grammya će se održati u Los Angelesu u Staples Center 11.02.

10.12. - Kraljica popa je postala najprodavaniji ženski izvođač u 2006. godini. Njen posljednji album Confessions On A Dance Floor je prodan zadnjih godinu dana preko 3.469.000 primjeraka širom svijeta.

14.12. - Madonna na ovogodišnjoj 17. dodjeli British Comedy Awardsa je dodijelila nagradu "The Writer's Guild Award" komičaru Sacha Baron Cohenu(Borat). Prije uručivanja nagrade, voditelj Jonathan Ross joj je čestitao na novoj bebi - Congratulations on your new black baby, when I went to Africa I only left with a wallet, na što mu je Madonna odgovorila: If your not careful you'll be leaving here with a black eye!

15.12. - DVD+CD Confessions turneje izlazi 30.01.! DVD+CD će sadržavati sve nastupe, 13 pjesama na live CD-u, foto galeriju i bonus klip.

25.12. - Izlazak animiranog filma Arthur U Zemlji Minimoya u kojem Madonna daje glas princezi Seleniji. Film je režirao Luc Besson.

29.12. - Prema VH1, Madonna je najbolja ženska muzička zvijezda ikada.

01.01.2007. · Ostavi komentar (13) · Isprintaj · #